Informatii caini Cabinete veterinare Album foto Contact
Dresaj educatie Pensiuni canine si feline Servicii Kris Canisa Kris
Romana English 
 
Scoala de Dresaj
Canin Kris
Testari - evaluari gratuite pentru pui si adulti, indiferent de rasa

Disciplina de companie

Pregatirea cainelui pentru paza si protectie

Dresaj pentru concursuri de
frumusete


Dresaj pentru vanatoare

Dresaj pentru examene de
lucru: BH, Schutz 1, 2, 3


Recuperarea cainilor cu
probleme de comportament


Pensiuni de lux pentru caini si pisici

Servicii de Dog-sitter (plimbare/supraveghere)

Servicii de Taxi-dog (transport caini)

Servicii de consiliere in vederea achizitionarea unui animal de companie

Educatie canina

Psihologie canina

Raporturile cainelui
cu pisica


Personalitate canina

Comunicarea canina

Agresivitatea canina

Despre caini

Copii si cainii

Cabinete veterinare
   Educatie canina  
   Psihologie canina  
   Raporturile cainelui
  cu pisica
 
   Personalitate canina  
   Comunicarea canina  
   Ierarhia cainilor  
   Agresivitatea canina  
   Despre caini  
   Copii si cainii  
   Ziare - Reviste  
   Ordonanta de urgenta  

Acomodarea cainilor cu botnita

Portul botnitei a devenit obligatoriu la un numar mare de rase, dupa noua Ordonanta nr. 55/2002. Modul în care pregatiti cainele sa accepte botnita va fi decisiv în pastrarea echilibrului cainelui si chiar a echipei stapan caine.

Portul botnitei necajeste cainii atat de mult, la început, încat multi nu vor mai putea executa nici exercitiile de disciplina, nici nu vor putea face paza la stapan. Încerc sa va vin în ajutor, propunandu-va cateva variante de acomodare a cainelui cu portul botnitei.

Mai întai, trebuie sa va achizitionati o botnita pe marimea cainelui dumneavoastra si înca una cu un numar sau chiar doua numere mai mare. Veti începe cu botnita de numar mai mare, în care veti pune cateva bucatele de carne de vita fiarta.

Cainele trebuie sa nu i se dea sa manace cu cel putin 4-6 ore înainte de inceperea acestui exercitiu. Mai întai îl lasati sa miroasa carnea, apoi ii dati sa manance 2-3 bucatele de carne pe care, mai apoi, le lasati sa cada în botnita. Coborati botnita la nivelul cainelui si invitati-l sa caute carnea.

Va recomand sa nu-l fortati, sa nu-i montati botnita, ci sa-l lasati pe caine sa aleaga momentul si modul în care acesta va cauta bucatelele de carne.

Exercitiile pregatitoare pot dura intre 6 - 15 zile. Trebuie sa va asigurati de interesul total al cainelui pentru prezenta botnitei. Odata ce s-a acomodat cu botnita si mananca linistit din ea, puteti trage curelele de piele pe dupa urechile cainelui. Imediat ce veti face acest lucru, trebuie sa continuati sa hraniti cainele cu bucatele de carne prin botnita, timp de un minut, doua.

Apoi, dati-i jos botnita. Nu grabiti exercitiul. Asocierea fata de prezenta botnitei si portul acesteia trebuie sa fie una placuta. În general, lucrurile decurg mult mai usor cu un caine dresat deja pentru disciplina sau cu un pui.

În urma hranirii cu bucatele de carne prin botnita, cainele se va calma si va accepta sa poarte botnita, pentru scurte perioade de timp. Din acest moment, se poate introduce mersul la pas cu atentie si comenzi de genul SEZI si CULCAT, în asteptare.
Mersul la pas cu cainele, purtand botnita, este recomandat sa fie executat pe distante foarte scurte (8-10 m), cu lauda si mangaiere continua.

CRISTIAN O. - instructor international de dresaj canin,
specialist in recuperarea cainilor cu
probleme de comportament

« inapoi


Copyright Scoala de Dresaj Canin Kris 1998

caini de vanatoare

Pensiune in Delta Dunarii

Pensiune animale